Hoewel we proberen om de kosten zo laag mogelijk te houden, zijn er steeds dagelijkse kosten die betaald moeten worden zoals voeding, water, elektriciteit, lonen, …

Om deze kosten te kunnen dekken, vragen we een kleine dagelijkse bijdrage aan onze leerlingen. Deze bijdrage zorgt ervoor dat ze ‘s middags kunnen lunchen, dat we de lonen kunnen betalen en dat we het vervoer kunnen verzorgen. Bovenop deze dagelijkse vergoeding vragen we ook een kleine vergoeding per trimester om alle andere kosten te kunnen opvangen.

Beide vergoedingen trachten we zo laag mogelijk te houden, maar om de school open te houden moeten we tussen de 97 en 183 euro per jaar vragen aan onze leerlingen, afhankelijk van hoe ver ze met de schoolbus meerijden. Voor onze internaatleerlingen loopt dit zelfs op tot 400 euro per jaar (all-in). Dit lijkt misschien niet zoveel voor ons, maar voor een Ghanees gezin is dit toch vaak meer dan ze hebben.

Voor sommige van onze leerlingen is deze bijdrage echt teveel. Voor hen hebben we een individueel sponsorprogramma uitgewerkt. Op voorwaarde dat ze met regelmaat naar school komen en hun best doen in de klas, hun huiswerk maken en een goeie attitude hebben (dit betekent dat we niet enkel de primussen van de klas selecteren) zoeken wij een sponsor voor hen die hun lesgeld betaalt.

Indien je interesse hebt, twijfel niet en contacteer ons!