Sinds de bouw van onze slaapzalen hebben we ook een sanitaire ruimte voorzien. Deze toiletten en douches mogen enkel gebruikt worden door de kinderen die op internaat verblijven. Dit is voornamelijk om te snelle slijtage te vermijden maar ook omdat de sanitaire blok niet toereikend is voor alle 200 kinderen die momenteel naar school komen.

Voor de dagstudenten is er ook een toilettenblok voorzien. Deze houten constructie heeft een vloer met gaten in en een grote put er onder. Een soort van primitieve hurktoiletten dus. De blok is verdeeld in drie gescheiden stukken, één voor jongens, één voor meisjes en één voor leerkrachten.

We willen de veiligheid van onze kinderen natuurlijk bewaren en absoluut voorkomen dat er iemand in de put kan vallen. De houten vloer moet regelmatig vervangen worden omdat de balken telkens opnieuw beginnen te rotten. Ook is dit niet meteen hygiënisch te noemen. Vooral de kleinere kids durven de gaten wel eens te missen wanneer ze hun behoefte doen. Daarom willen we in de toekomst een degelijke sanitaire ruimte voorzien die goed onderhouden kan worden en ook veilig is.

Een eerste stap hierin hebben we begin 2017 genomen door aan twee kanten van het schooldomein urinoirs te voorzien. Deze worden volledig betegeld zodat deze gemakkelijk afgewassen kunnen worden. De houten toiletten hoeven zo al een pak minder gebruikt te worden.

In de volgende jaren willen we de oude toiletten helemaal vervangen. We zijn van plan om een treffelijk sanitair gebouw te bouwen achter ons internaat. Dit gebouw zal dan ook aangesloten worden op het bestaande water- en afvoersysteem van het internaat. Hierin zullen dan verschillende hurktoiletten geplaatst worden omdat deze makkelijker te onderhouden zijn. Alles zal ook betegeld worden. Financiële steun hiervoor is alvast zeer welkom!