Vandaag de dag zijn computers een vast onderdeel van ons dagelijks leven, zelfs in Ghana. We gebruiken ze voor persoonlijke doeleinden maar ook op de werkvloer kunnen we niet meer zonder computers en informatica. Om deze reden zijn informaticalessen een verplicht deel van het leerplan. Wij willen onze kinderen graag de nodige computervaardigheden aanleren en hen zo meer kansen bieden op de arbeidsmarkt later.

In 2015 hadden we zeven oude computers ingezameld en kregen we de kans om deze kosteloos te verschepen. Een klein lokaal werd ingericht als computerklas en de kinderen konden ook echt lessen volgen. Spijtig genoeg was de elektriciteit in deze ruimte niet voorzien op stormweer. Het gebrek aan aarding zorgde er bij een blikseminslag dan ook voor dat bijna alle computers onbruikbaar werden.

We vonden het enorm jammer om dit te moeten vaststellen maar hebben hieruit ook een les geleerd. Ondertussen hebben we tien splinternieuwe computers gedoneerd gekregen. Deze blijven momenteel in België tot we een degelijke computerklas hebben met deftige elektriciteit zodat dit niet opnieuw kan gebeuren. In de toekomst zullen we ook een ICT-leraar aanwerven die verantwoordelijk wordt voor het onderhoud van zowel het lokaal als de computers.