Akwaaba Esaase is een Zwitserse vzw die in maart 2007 gesticht werd door een groep voormalige vrijwilligers die werkte op de Esaase Christian School and Care” (ECSC, vroeger ECSO and CHRISFOTEC) te Ghana, de school van Emelia’s vader. In augustus van datzelfde jaar werd eveneens een zusterorganisatie opgericht in Luxemburg. Hun hoofdproject was “Esaase Christian School and Care”. Dit project werd ondertussen afgerond.

Hun doel is om benadeelde kinderen in ontwikkelingslanden, voornamelijk Ghana te helpen. Ze leggen hun focus op onderwijs en beroepsscholing en willen ondersteunen zonder zich in te mengen in het dagelijks bestuur van hun projecten.  Hun ultieme doel is deze projecten naar een financiële onafhankelijkheid te leiden.

Om dit doel te bereiken proberen ze:

  • Fondsen te werven voor specifieke, zorgvuldig geplande projecten
  • Regelmatig activiteiten te organiseren om zowel geld in te zamelen als te sensibiliseren (verkoop van traditionele Ghanese objecten, meedoen aan culturele evenementen,…)
  • Vrijwilligers te rekruteren die willen lesgeven op de school en willen meewerken aan interculturele uitwisseling.

 

Sinds de opstart van Akwaaba Esaase hebben reeds verschillende vrijwilligers, uit verschillende landen zich opgegeven om zich ter plaatsen in te zetten voor de kinderen, voornamelijk wezen, van Esaase en omstreken. Allen wensten zij hen de best mogelijke opleiding en toegang tot basis medische zorg toe.

In april 2017 beslisten zij om de Willy-Taylor Academy te helpen en om de krachten met ons te bundelen. Met deze nieuwe Belgisch-Zwitserse samenwerking kunnen we ons fondsenwervingsnetwerk nog meer uit te breiden en kunnen we genieten van hun Jaren van ervaring. We zijn dan ook zeer dankbaar dat we zo’n partner mogen hebben.